«Антонов» розширює виробництво безпілотників – Reuters

Читать на русском
Антонов посилить виробництво дронів. Підприємству допоможе досвід у створенні вантажних літаків – це використовуватиметься для створення дальніх безпілотників, які завдаватимуть ударів вглиб росії.
armyinform.com.ua

Державне підприємство «Антонов» диверсифікує свій основний бізнес із виробництва вантажних літаків та відкрило новий центр безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на закриту презентацію «Укроборонпрому».

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

Новий центр «Антонова» було відкрито «з метою розширення можливостей виробництва безпілотних систем та надання підтримки приватним виробникам безпілотних систем з погляду досвіду та послуг», йдеться у презентації.

Раніше «Антонов» проєктував та виробляв безпілотники, зокрема модель «Горлиця», але вантажні літаки були основним напрямком діяльності. Як повідомив Reuters співрозмовник, знайомий із планами «Антонова», їхнє виробництво триватиме, а новий центр безпілотних літальних апаратів може краще задовольняти військові потреби України та дати більше роботи інженерам.

Крім того, досвід підприємства в галузі вантажних літаків також може бути застосований до безпілотників дальньої дії, що дасть ЗСУ можливість завдавати ударів углиб території росії.

Новий центр «Антонова» пропонує послуги, що включають експериментальні аеродинамічні дослідження, створення повнофункціональних тренажерів для навчання операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та розробку стандартів компонентів.

Представники «Антона» та «Укроборонпрому» не стали давати коментарі агентству з міркувань безпеки.

Нагадаємо, цього року уряд виділив 40 млрд гривень, які інвестує у вітчизняних виробників безпілотників.

Вже колишній міністр оборони Олексій Резніков прогнозував збільшення виробництва українських дронів уже цієї осені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: