Ще дві країни схиляються до того, щоб скасувати заборону на імпорт українського зерна – Шмигаль

Читать на русском
Дві країни ЄС – Румунія та Словаччина – ще не ухвалили рішення про продовження заборони на імпорт зерна з України. Уряд веде з ними переговори щодо зняття ембарго, повідомив прем'єр Денис Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Дві країни ЄС – Румунія та Словаччина – ще не ухвалили рішення про продовження заборони на імпорт зерна з України. Уряд веде з ними переговори про зняття ембарго.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, його цитує Укрінформ.

З якими країнами Європи Україна торгує найбільшеЗ ким із європейських країн Україна найбільше торгувала у 2023 році – на інфографіці. Найбільші обсяги експорту та імпорту з Польщею.

За словами прем'єра, зараз Румунія та Словаччина схиляються до того, щоб не продовжувати заборону після 15 вересня.

«Ми працюємо з їхніми урядами. Є тиск на них, але станом на сьогодні вони не ухвалили своїх рішень і схиляються підтримати нас. Ця робота ведеться у щогодинному режимі всією нашою командою: і президентом, і мною, Ольга Стефанішина, міністри – усі ми реально працюємо у ці дні», – наголосив Шмигаль.

Прем'єр також подякував Польщі та Румунії за транзит зерна, але зазначив, що Україна не дозволить будь-якій країні «популістично, електорально рости» на тлі блокування росією зернової угоди.

Нагадаємо, учора парламент Болгарії підтримав зняття заборони на ввезення української агропродукції. При цьому дві країни Євросоюзу – Польща та Угорщина – відкрито заявляли про бажання продовжити ембарго після 15 вересня.

Раніше Шмигаль повідомив, що Україна звернеться до арбітражу СОТ через продовження Польщею ембарго на ввезення зерна. А у МЗС назвали п'ять причин для скасування ембарго на імпорт українського зерна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: