Парламент Болгарії підтримав зняття заборони на ввезення української агропродукції

Читать на русском
Парламент Болгарії підтримав скасування заборони на ввезення з України пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику після 15 вересня.
informator.ua

Парламент Болгарії погодився зняти заборону на ввезення деяких товарів українського походження після 15 вересня.

Рішення було прийнято 124 голосами «за», 69 були «проти», 8 – «утрималися».

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

У тексті проєкту рішення пропонується скасувати надзвичайний захід із заборони ввезення з України пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику після 15 вересня.

«За макропоказниками не так уже й страшно відмовлятися від цієї заборони, бо болгарських виробників можна підтримати. Ми посилюємо контроль над усіма українськими товарами», – заявив міністр сільського господарства та продовольства Кирило Ватєв.

Нагадаємо, чотири країни Євросоюзу – Польща, Угорщина, Румунія та Словаччина – як і раніше, хочуть продовжити заборону імпорту українського зерна. Проте більшість країн ЄС виступили проти продовження ембарго.

Уряд Польщі направив офіційне звернення до Єврокомісії із закликом продовжити заборону на імпорт зерна та ще трьох видів агропродукції з України. Інакше країна обіцяла запровадити заборону на національному рівні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: