Заборона на імпорт українського зерна: уряд Польщі поставив ультиматум Єврокомісії

Читать на русском
Уряд Польщі направив офіційне звернення до Єврокомісії із закликом продовжити заборону на імпорт зерна та ще трьох видів агропродукції з України.
Фото: infopost.media

Уряд Польщі направив офіційне звернення до Єврокомісії із закликом продовжити заборону на імпорт зерна та ще трьох видів агропродукції з України.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому пресслужбою польської Ради міністрів.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

Там зазначено, що ЄС має продовжити ембарго на ввезення пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшника з України. Крім того, Єврокомісія має вжити «негайних заходів щодо розробки рішень, які забезпечують ефективне функціонування місцевих виробників у Польщі та ЄС».

«Інакше Польща самостійно запровадить таку заборону на національному рівні», – зазначено у заяві уряду.

Польська сторона уточнила, що ембарго діятиме доти, «поки не буде врегульовано сільськогосподарські відносини між Польщею та Україною».

Варто зазначити, що заборона на імпорт діє до 15 вересня, а позицію польської сторони про продовження ембарго підтримують ще чотири країни ЄС. Водночас більшість країн Європи, за даними ЗМІ, виступили проти продовження цієї заборони.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна звернеться до арбітражу СОТ через продовження Польщею ембарго на ввезення зерна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: