У Польщі анонсували зустріч Зеленського та Дуди найближчим часом

Читать на русском
Зеленський та Дуда можуть провести зустріч найближчим часом, анонсували у канцелярії польського лідера.
Reuters

Найближчим часом може відбутися зустріч президента України Володимира Зеленського та президента Польщі Анджея Дуди.

Цю інформацію в ефірі телеканалу RMF FM підтвердив голова канцелярії Дуди Павло Шрот.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

«Я не хочу забігати наперед, бо маю власну інформацію, але важливі також міркування безпеки. Президент Зеленський є лідером країни, яка перебуває у стані війни і перебуває під загрозою терористичної атаки з боку росії», – відповів Шрот на запитання про дату зустрічі президентів.

Зустріч Зеленського та Дуди відбудеться на тлі напруженості у відносинах двох країн через ембарго на імпорт українського зерна. Але, за словами Шрота, Дуда підтримує позицію уряду щодо одностороннього продовження ембарго.

Нагадаємо, уряд Польщі направив офіційне звернення до Єврокомісії із закликом продовжити заборону на імпорт зерна та ще трьох видів агропродукції з України.

Україна, у свою чергу, заявила про намір подати позов до Світової організації торгівлі через плани Польщі продовжити заборону на імпорт після 15 вересня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: