Влада Румунії визнала падіння уламків дрона рф на території країни

Читать на русском
Уламки як мінімум одного з російських дронів, які були запущені Україною в ніч на 4 вересня, все ж таки потрапили на територію Румунії. Цю інформацію підтвердив міністр оборони країни Анхель Тілвар.
Фото: facebook.com/oleg.nikolenko.50

Уламки як мінімум одного з російських дронів, які були запущені по Україні в ніч на 4 вересня, все ж таки потрапили на територію Румунії.

Цю інформацію підтвердив Міністр оборони країни Анхель Тілвар, його цитує Antena 3 CNN.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

За словами політика, у Румунії було виявлено кілька частин дрона, який використовувався росією для атак на об'єкти в Україні. Уламки знайшли у прикордонному повіті Тулча.

Тілвар, коментуючи інцидент, не став робити різких заяв, обмежившись лише обіцянками про те, що Румунія посилить свій кордон.

«Я підтверджую, що на цій території було знайдено частини дрону. Було видно, що за досить короткий період відбулася серія атак, які росія здійснила на українські портові об'єкти та склади, тому вважаю за важливе посилити заходи пильності. Ми матимемо більше спостережних пунктів, більше патрулів», – повідомив Тілвар.

Він також пояснив, чому влада зайнялася пошуками уламків не відразу, а лише через два дні після атаки.

«Проблема не піднімалася, тому що немає жодних елементів, які б могли створити якусь загрозу», – стверджує міністр оборони.

Нагадаємо, в українському МЗС практично одразу заявили, що російські дрони впали та вибухнули на території Румунії. Але в Міноборони Румунії зазначили, що використані рф ударні засоби «не становили прямої військової загрози національній території або територіальним водам Румунії».

Після цього глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Україна має докази падіння «шахедів» на території Румунії.

Проте вчора президент Румунії, коментуючи інцидент, заявив, що влада не знайшла підтверджень інформації про те, що на території країни могли впасти російські безпілотники-камікадзе.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: