Україна має докази падіння російських «шахедів» на території Румунії – Кулеба

Читать на русском
Російські шахеди справді впали на території Румунії – Україна має фотографії, які це підтверджують. Таку заяву зробив глава МЗС Дмитро Кулеба.
Фото: Reuters

Російські «шахеди» справді впали на території Румунії – Україна має фотографії, які це підтверджують.

Таку заяву зробив глава МЗС Дмитро Кулеба у коментарі Укрінформу.

У Силах оборони висловилися щодо падіння російських дронів у РумуніїРосійські війська не вперше обстрілюють Одеську область, знаючи про її близькість до кордону Румунії.

За словами міністра, влада Румунії не стала визнавати факт падіння дронів рф, оскільки хоче детальніше проаналізувати ситуацію.

«Я думаю, що саме в цьому випадку вони сьогодні вивчають усі аспекти того, що сталося. Безглуздо заперечувати, що туди щось упало. І ми авторитетно стверджуємо, з доказами, що це прилетіли дрони Shahed. Ми маємо фотодокази, що там щось упало», – стверджує Кулеба.

Він додав, що на даний момент «є тенденції на намагання не ескалювати інтерпретації тих чи інших подій з боку партнерів, щоб не бути втягнутими у безпосередній конфлікт».

Водночас міністр заявив про готовність України надати румунській стороні докази перетину російськими дронами державного кордону країни.

«Ми маємо фотодокази. Ми готові ними поділитися, але остаточні висновки робитиме румунська влада, яка потім повинна не тільки зробити висновки, але й сказати, що вони з цим робитимуть. Висновки зробити простіше, ніж потім щось із ними зробити. Тому така надобережна реакція», – підсумував Кулеба.

Нагадаємо, сьогодні вночі росія атакувала дронами Shahed Одеську область. Було зафіксовано влучання в Ізмаїльському та Дніпровському районах.

Пізніше в МЗС заявили, що російські дрони впали та вибухнули на території Румунії. Але в Міноборони Румунії зазначили, що використані росії ударні засоби «не становили прямої військової загрози національній території або територіальним водам Румунії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: