У Силах оборони висловилися щодо падіння російських дронів у Румунії

Читать на русском
Російські війська не вперше обстрілюють Одеську область, знаючи про її близькість до кордону Румунії.
Getty Images

Росія не вперше обстрілює дронами або ракетами Одеську область, знаючи про її близькість до кордону Румунії. Це означає, що загроза сусідній країні може бути завжди.

Про це заявил керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу 4 вересня.

Під час атаки на Одещину російські «шахеди» впали на території Румунії – МЗСПід час нічної масованої атаки росії в районі Ізмаїльського порту дрони здетонували на території Румунії.

«Ворог, знаючи про це, неодноразово використовував саме таку географічну особливість цього регіону, спрямовуючи дрони саме в максимальній близькості від державного кордону», - зазначила вона.

За словами Гуменюк, відстань там настільки невелика, що і похибка самого снаряда, що барражує, яким є дрон-камікадзе, і бойова робота та її наслідки можуть дійсно загрожувати сусідній країні.

«Факт було зафіксовано, поінформовано країну-сусіда, що така небезпека існує, і нами зафіксовано влучання. З нашого боку Україна - відкрита країна, ми відверто та чесно поінформували. Далі реагування має бути за сусідньою країною», – заявила Гуменюк.

Нагадаємо, сьогодні вночі росія атакувала дронами Shahed Одеську область. Було зафіксовано влучання в Ізмаїльському та Дніпровському районах.

Пізніше в МЗС заявили, що російські дрони також впали та вибухнули на території Румунії.

Але в Міноборони Румунії зазначили, що використані рф ударні засоби «не становили прямої військової загрози національній території або територіальним водам Румунії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: