Дві країни НАТО придбають німецькі системи ППО IRIS-T на 400 млн євро

Читать на русском
Спільна закупівля дозволить країнам досягти економії в бюджеті і забезпечити можливість координованої оборони неба у Прибалтиці.
ukrmilitary.com

У понеділок, 11 вересня, міністри оборони Латвії та Естонії Інара Мурнієце та Ханно Певкур підписали угоду про придбання систем протиповітряної оборони середньої дальності IRIS-T виробництва німецької компанії Diehl Defence.

Про це повідомляє видання Delfi.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

Зазначається, що відповідний договір було підписано 11 вересня. Ця інвестиція в протиповітряну оборону стала для Латвії та Естонії найбільшою в їхній історії.

Збройні сили Латвії досі мали лише систему ППО ближньої дії. Нова система здатна збивати ворожі літальні апарати на відстані 40 км та висоті 20 км. Вона буде пов'язана із системами ППО НАТО.

Зазначається, що загальна закупівля системи одного виду дозволить Латвії та Естонії не лише заощадити бюджет, а й у разі потреби вести скоординовану оборону неба над регіоном.

Міністри цих Балтійських держав також підписали спільний лист до їхнього німецького колеги Бориса Пісторіуса про участь Латвії та Естонії в ініціативі «Небесний щит».

Згідно з інформацією ЗМІ, вартість контракту складає 400 мільйонів євро.

Глава Міноборони Естонії Ханно Певкур заявив, що варварська війна, яку веде росія проти України, показує, що протиповітряна оборона «має вирішальне значення для захисту населення, зброї їхньої сили та критичної інфраструктури від атак».

Нагадаємо, у рамках нового пакету допомоги Німеччини передала Україні дві пускові установки зенітно-ракетного комплексу ближнього радіуса дії IRIS-T SLS.

Також Норвегія подарує Україні ракети для систем IRIS-T та техніку для розмінування і допоможе забезпечити постачання газу та електроенергії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: