Німецька опозиція прагне спільного європейського рішення щодо надання ракет Taurus Україні

Читать на русском
Дальнобійні ракети Taurus мають бути обмежені таким чином, щоб їх можна було використовувати лише для захисту території України. Про це сказав голова ХДС Німеччини Фрідріх Мерц.
Далекобійна ракета TaurusФото: itc.ua

Голова опозиційного Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц заявив, що дебати щодо постачання Україні німецько-шведських далекобійних крилатих ракет Taurus слід проводити «на європейському рівні».

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ARD, яке наводить Tagesschau.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

«Я вважаю, що це складне питання потребує єдиної європейської відповіді», – сказав він.

Мерц пояснив, що йдеться про позицію, вироблену спільно з Великою Британією та Францією – країнами, які вже постачають Україні далекобійні ракети Storm Shadow і Scalp.

Також Мерц додав, що «Німеччина має допомогти Україні, аби вона могла швидше завершити цю війну».

«Канцлер Німеччини не повинен ховатися за спиною президента США», – наголосив політик, критикуючи стриману позицію Олафа Шольца щодо постачання озброєнь ЗСУ.

Раніше Мерц заявляв, що Німеччина має надати Україні Taurus, але обмежити перед цим радіус дії ракет «для їх використання виключно для захисту території України».

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Крім того, він висловив побоювання, що «нерішучість Німеччини у допомозі України може виявитися великою історичною помилкою».

Нагадаємо, німецький канцлер Олаф Шольц відкинув звинувачення у нерішучості у питанні постачання Україні ракет Taurus.

Також Шольц заявив, що Німеччина поки що сконцентрована на передачі Україні інших видів техніки.

Раніше повідомлялося, що Україна сподівається отримати від Німеччини крилаті ракети Taurus, оскільки результатами їхнього застосування є знищені російські склади, переправи, мости.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: