Естонія надішле Україні партію ручної вогнепальної зброї

Читать на русском
Українська армія отримає 150 одиниць ручної вогнепальної зброї, а також боєприпаси до неї.
ілюстративне фотофото Нацполіція

Уряд Естонії підтримав пропозицію міністра оборони Ханно Певкур щодо відправки в Україну 150 одиниць ручної вогнепальної зброї, а також боєприпасів до неї.

Про це повідомила пресслужба естонського Міністерства оборони у четвер, 10 серпня.

Зенітки Gepard, дрони та всюдиходи: Україна отримала нову допомогу від НімеччиниНімеччина надала нову військову допомогу Україні. Цього разу ЗСУ отримають дрони, шість зеніток Gepard, всюдиходи та патрони.

«Необхідно підтримати Україну проти тривалої агресії російської федерації. Ми знов знайшли можливість для Естонії простягнути руку допомоги. Російська федерація не має отримувати вигоду від агресії. Для цього прихильники України мають прискорити як надання військової допомоги, так і підвищення потенціалу власної оборонної промисловості», – заявив Певкур.

В оборонному відомстві нагадали, що Естонія вже передала Україні військову допомогу на суму понад 400 млн. євро, це понад 1% ВВП.

У військовій допомозі Естонії були: протитанкові ракети Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, автомобілі, засоби зв'язку, польові шпиталі, медикаменти, засоби індивідуального захисту (каски тощо) та сухі пайки.

Нагадаємо, Україна отримає новий пакет допомоги від Азербайджану. Також сьогодні зі ЗМІ стало відомо, що Німеччина незабаром оголосить про передачу Україні ракет Taurus.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: