До кінця року Україна матиме більше систем ППО Iris-T – МЗС

Читать на русском
Протягом наступних півтора року кількість систем ППО Iris-T збільшиться в три рази. Їх загальна кількість перевищуватиме 10 одиниць, сказав заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник.
Пускова установка IRIS-TФото: Wikipedia

Україна до кінця року отримає додаткові системи Iris-T. Вони не будуть останніми.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник в ефірі телемарафону.

Протягом наступних півтора року кількість систем ППО Iris-T в Україні збільшиться втричі. Їх загальна кількість перевищуватиме 10 одиниць.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS: чим відрізняютьсяЩо спільного та чим відрізняються системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS – на інфографіці.

«Зараз ми маємо 2 системи Iris-T в Україні. Дві, які були нам обіцяні ще минулого року, будуть доправлені до кінця цього року. Тобто ми матимемо чотири системи», – повідомив Мельник.

За його словами, в контракті, що був вкладений між компанією Diehl та урядом Німеччини, передбачене виробництво ще чотирьох систем Iris-T.

«Сподіваюся, буде якраз 4, які зараз є, 4 обіцяні та 4, які ми зможемо отримати протягом наступних півтора року. Це буде великий крок вперед», – наголосив він.

Крім того, замміністра наголосив, що під час розмови з керівником компанії той запевнив, що Україна є пріоритем, а всі поставки Україні на першому місці – навіть попри інші замовлення.

«Ви бачите, росіяни намагаються виснажити нашу систему дронами, щоб ми використали дорогоцінні ракети. Так само і тут виробництво вдалося розширити. Тому я думаю, що незабаром не тільки Київ буде захищено, але й інші великі та менші міста України», – наголосив Мельник.

Нагадаємо, в ніч проти суботи, 20 травня, російські війська атакували Україну 18 ударними дронами «Shahed-136/131». Усіх їх було знищено українською протиповітряною обороною.

Також повідомлялося, що сили ППО знищили всі дрони, які ворог уночі направив до Києва.

Раніше стало відомо, що Німеччина підтвердила постачання другої системи Iris-T.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: