Увесь облік у військах повинен бути цифровізований – звернення Зеленського

Читать на русском
За словами президента, Міністерство оборони зараз перезапускає систему обліку, а Міністерство цифровізації допомагає.
Офіс президента

Конкретні потреби бойових бригад мають забезпечуватися максимально швидко. Для цього весь облік повинен бути цифровізований, і загалом паперової роботи у військах має стати значно менше. Міністерство оборони зараз перезапускає систему обліку, міністерство цифровізації у цьому йому допомагає.

Про це президент Володимир Зеленський заявляє у своєму відеозверненні.

За його словами, сьогодні відбулося кілька важливих нарад. Зокрема, він провів нараду з міністром оборони України Умєровим, першим заступником міністра Павлюком та віцепрем’єром Федоровим щодо забезпечення наших українських бійців та прозорості цього забезпечення.

«Конкретні потреби наших бойових бригад – вони мають забезпечуватися максимально швидко, і для цього увесь облік повинен бути цифровізований. Взагалі паперової роботи у військах має стати значно менше, і точно не має бути різниці між тим, що подається у звітах тут, у центрі, і тим, чого реально потребують хлопці на «нулі». Міністерство оборони зараз перезапускає систему обліку, міністерство цифровізації допомагає», - зазначив Зеленський.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Є сьогодні хороша новина: готуємо посилення пакета оборонної підтримки від Німеччини. ППО, артилерія, техніка. Те, про що домовлялися з канцлером Шольцом. Те, про що сьогодні говорили з міністром закордонних справ Німеччини Бербок – вона була з візитом в Україні, зустрівся з нею сьогодні в Києві. Дуже важливо, що партнери чують потреби нашої держави, наших воїнів, захисту нашої енергетики. Я впевнений – буде результат.

  • Провів сьогодні й нараду з представниками правоохоронного сектору. Очевидно, Україні треба більше прогресу в захисті інтересів суспільства. У захисті від тих, хто ставить інтереси свого гаманця вище, ніж суспільні норми й правила. Вище, ніж навіть війну. Будуть нові кроки держави.

  • Сьогодні від ранку різні українські міста, області зазнали російських ударів. Нікополь – жорстокі російські обстріли, артилерія. Очаків Миколаївської області, Херсон та інші міста й села Херсонщини, Пологівський район Запорізької області, Донеччина. Покровський район, Бахмутський, Волноваський та інші. Харківщина. Чернігівщина, Сумщина. Кривий Ріг – ракетний удар. Черговий наліт «шахедів». Коли на частині території нашої держави тиша й відносний спокій, ми маємо завжди пам’ятати про ту нашу землю, про ті наші міста й села, які майже постійно під вогнем.

Нагадаємо, сьогодні вранці Анналена Бербок прибула до Києва із неоголошеним візитом.

Також напередодні Зеленський заявив про надання Україні нових зенітних танків Gepard.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: