«Порушуй усе, що можеш»: у Зеленського розкритикували заяву президента Бразилії про путіна

Читать на русском
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на заяву президента Бразилії Луїса Інасіо Лули да Сілви про те, що російського диктатора володимира путіна не заарештовуватимуть у разі його приїзду на саміт G20.
Фото: Офіс президента України

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на слова президента Бразилії Луїса Інасіо Лули да Сілви про те, що російського диктатора володимира путіна не заарештовуватимуть у разі його приїзду на саміт G20.

Пост Подоляка, присвячений цьому висловленню, був опублікований у Twitter.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

Радник глави ОП, серед іншого, запитав, навіщо Бразилія ратифікувала Римський статут, якщо все одно не збирається забезпечувати його дотримання.

«Навіщо будувати репутацію країни лише для того, щоб потім її звести нанівець заради...запрошення у 2024 році суб'єкта путіна, який регулярно стверджує, що навмисне чинить злочини проти українців? Навіщо взагалі потрібні правила, якщо ви збираєтеся порушувати їх заради скандального популізму?», – написав Подоляк.

Радник також назвав президента Бразилії автором нової «neo/realpolitik» - «порушуй все, що можеш».

Нагадаємо, напередодні Лула сказав журналістам, що запросить путіна на захід, а сам він планує відвідати зустріч лідерів блоку країн БРІКС, що розвиваються, яка має відбутися в росії.

Як відомо, диктатор не залишав росію відтоді, як суд у Гаазі оголосив ордер у березні. На нашій інфографіці можна подивитися, кого Міжнародний кримінальний суд звинувачував у злочинах та на якій стадії перебувають справи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: