Для переговорів з росією зараз поганий момент – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявляє, що зараз поганий момент для переговорів із росією і що він емоційно налаштований на тривалу війну.
Володимир ЗеленськийФото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що зараз, зважаючи на ситуацію на полі бою, поганий момент для переговорних процесів із російською стороною.

Про це він заявив в інтерв’ю The Economist.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

Видання зазначає, що для деяких партнерів нещодавні труднощі України на полі бою можуть слугувати приводом для того, щоб примусити її до переговорів з росією. Але Зеленський зазначає, що «це поганий момент, оскільки путін бачить те ж саме».

Крім того, зауважив президент, західні партнери обіцяють підтримувати Україну «стільки, скільки буде потрібно», але помітна зміна настроїв серед деяких з них.

«У мене є інтуїція, я бачу їхні очі коли вони кажуть «ми завжди будемо з вами». Але видно, що він чи вона не тут, не з нами», – сказав Зеленський.

Також він відзначив, що російський президент володимир путін прагне виснажити Україну, але росія сама є крихкою.

«Путін не розуміє, що в довгій війні він програє. Тому що не має значення, скільки росіян його підтримують – програє економіка рф», – сказав український лідер.

У той же час Зеленський чітко усвідомлює ризики для України, якщо Захід зменшить свою економічну підтримку. Оскільки деякі з партнерів, включно зі США, проводитимуть наступного року вибори, він розуміє, що зберегти підтримку буде складно, особливо за відсутності значного прогресу на фронті, йдеться в матеріалі.

Зеленський припустив, що війна може завершитися вже цього рокуПрезидент України Володимир Зеленський не виключив того, що війна росії проти України може закінчитися найближчими місяцями.

Також зазначається, що Зеленський категорично відкидає ідею компромісу з путіним, наголошуючи, що війна продовжуватиметься «доти, доки росія залишатиметься на території України». Президент впевнений, що угода, досягнута шляхом переговорів, не буде постійною.

«Ми – я та моя команда – повинні бути готовили до тривалої війни. Емоційно я готовий», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 10 вересня держсекретар США Ентоні Блінкен припустив, що Україна готова до перемовин з рф, якщо російська сторона покаже свою зацікавленість у дипломатії.

На початку серпня ЗМІ повідомили, що президент ОАЕ планує організувати зустріч Зеленського із путіним.

Після цього глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що прямих переговорів Володимира Зеленського з російським диктатором володимиром путіним не буде. За його словами, переговори з росією можливі, але після виведення військ із України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: