Зеленський привітав українських спортсменів з першими медалями «Ігор Нескорених»

Читать на русском
У перший день Invictus Games 2023 (Ігор нескорених) шестеро наших спортсменів принесли Україні перемоги.
Олександр Маковейфото Суспільне.спорт

У перший день Invictus Games 2023 («Ігор нескорених») шестеро наших спортсменів принесли Україні перемоги – виграли «золото», «срібло» та «бронзу».

Президент Володимир Зеленський у своєму Telegram привітав спортсменів.

«Ігри нескорених»: історія змагань та участь УкраїниInvictus Games – паралімпійські змагання для інвалідів війни, засновані принцем Гарі. Українська збірна бере в них участь вперше.

«Тільки почалися цьогорічні Ігри нескорених, і вже в перший день наші хлопці принесли Україні перемоги – і «золото», і «срібло», і «бронзу». Вадим Мазніченко. Володимир Гера. Олександр Маковей. Максим Зубов. Микола Заріцький. Володимир Товкис. Пишаюся таким народом! Попри все сильним. Попри все нескореним. Попри все здатним перемагати! Сьогодні Invictus Games 2023 тривають. Уболіваємо за український характер, за волю, яка завжди міцніша за обставини!», – написав він.

У перший день змагання на Іграх розіграли медалі в легкій атлетиці та пауерліфтингу.

Invictus Games (Ігри Нескорених) заснував британський принц Гаррі у 2014 році. Україна вперше виступила на цих змаганнях у 2017-му в Торонто (Канада). У 2022 році на Invictus Games у Гаазі (Нідерланди) українська команда здобула 16 медалей, серед яких – п'ять золотих і стільки ж срібних.

Цієї осені на міжнародних змаганнях, що проходять у німецькому Дюссельдорфі, Україну представляє команда з 25 ветеранів та ветеранок та військовослужбовців – учасників російсько-української війни, які отримали поранення під час або внаслідок виконання обов'язків у зоні бойових дій.

Нагадаємо, у квітні 2022 року принц Гаррі та Меган Маркл підтримали українську команду на «Іграх Нескорених».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: