Зеленський у зверненні розповів про просування ЗСУ за тиждень

Читать на русском
За тиждень Сили оборони просунулися вперед на таврійських та на Бахмутському напрямку, заявив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента

За минулі сім днів ЗСУ просунулися вперед. Є рух на Таврійському та Бахмутському напрямках.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський наприкінці 564-го дня повномасштабної війни в Україні.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Куп’янський, Лиманський напрямки, Авдіївка, Марʼїнка – ми там тримаємо позиції. Хочу подякувати всім нашим людям, які протягом тижня допомагали долати наслідки російських обстрілів і рятували людей.

  • Також дякую кожному українському лікарю, кожній медичній сестричці, кожному медбрату й усім українським бойовим медикам, які рятують життя наших людей, повертають українцям сили! Це справді велика робота.

  • Сьогодні поблизу міста Часів Яр на Донеччині російські терористи вдарили по машині волонтерів. Пряме влучання з ПТРК. Станом на цей час точно відомо, що загинув канадець Ентоні Ігнат. На жаль, імовірно, теж загинула іспанка Емма Ігуаль. Мої співчуття рідним. Ще двоє волонтерів доставлені в лікарні Дніпра – це громадянин Німеччини Мавік Рубен та громадянин Швеції Йохан Матіас, їм надається необхідна допомога.

  • Цей російський обстріл знов-таки підтверджує, наскільки близькою є війна проти України для усіх у світі, хто справді цінує людське життя і хто вважає спільним моральним обов’язком людства зупинити терор і перемогти зло.

«Слава всім нашим воїнам! Слава всьому нашому народу! Дякую кожному у світі, хто допомагає Україні вистояти, захистити життя! Обов’язково ми переможемо!», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, генерал армії США спрогнозував, скільки ще триватиме активна фаза контрнаступу ЗСУ.

Також повідомлялося, що ЗСУ зайняли частину Опитного на Авдіївському напрямку.

Крім того, у ЗСУ заявили про вдале просування українських військ у районі Роботиного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: