У МЗС прокоментували чутки про таємні переговори ООН з рф щодо зернової угоди

Читать на русском
У МЗС прокоментували чутки про переговори ООН з рф щодо зернової угоди. Там зазначили, що світ має працювати над поверненням росії до виконання своїх зобов'язань, а не пропонувати агресорові поступки.
Фото: Facebook Олег Ніколенко

Міжнародна спільнота має працювати над поверненням росії до виконання своїх зобов'язань, а не пропонувати агресорові поступки.

Таку думку висловив речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook, коментуючи інформацію німецьких журналістів про те, що ООН нібито пообіцяла Кремлю зняти частину санкцій в обмін на відновлення зернової угоди.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

Він зазначив, що позиція України з цього питання залишається незмінною.

«Послаблення частини санкційного режиму проти РФ в обмін на відновлення зернової угоди стане перемогою російського продовольчого шантажу і запрошенням Москви до нових хвиль шантажу», - повідомив Ніколенко.

У МЗС уточнили, що Україна готова продовжувати експорт зернових на світові ринки як у рамках Чорноморської зернової ініціативи, так і через альтернативні маршрути у Чорному морі та наземним шляхом.

Нагадаємо, за даними Bild, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш направив міністру закордонних справ рф Сергію Лаврову лист із чотирма пропозиціями в обмін на поновлення участі в угоді.

Раніше повідомлялося, що Україна звернулася до Туреччини із пропозицією відновити дію Чорноморського зернового коридору без участі рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: