Альтернативи зерновій угоді немає, Туреччина готує нові пропозиції щодо її відновлення – Ердоган

Читать на русском
Туреччина й надалі виступатиме за продовження Чорноморської зернової ініціативи, оскільки альтернативи цій угоді поки немає. Про це заявив турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган.
Фото: Anadolu Agency

Туреччина й надалі виступатиме за продовження Чорноморської зернової ініціативи, оскільки альтернативи цій угоді поки немає.

Про це заявив турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган після переговорів із російським диктатором володимиром путіним, його цитує портал Anadolu.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

За його словами, зернову угоду слід продовжити шляхом усунення всіх недоліків.

«Чорноморська зернова угода відіграє ключову роль у усуненні глобальної продовольчої кризи. Вона діє як дихальна трубка для тих, хто її потребує. Альтернативи немає, всі інші варіанти не є настільки ефективними та безпечними», – сказав Ердоган.

Президент уточнив, що Туреччина спільно з ООН має намір підготувати новий пакет пропозицій щодо відновлення зернової угоди, який має допомогти досягти реального результату.

Нагадаємо, що путін після переговорів з Ердоганом заявив, що росія не готова відновлювати участь у зерновій угоді. За його словами, Кремль має низку вимог для повернення.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба припустив, що у президента Туреччини найбільше шансів вплинути на путіна у питанні відновлення зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: