Путін на зустрічі з Ердоганом відмовився повернутися до зернової угоди

Читать на русском
Росія не готова так одразу повернутися до участі в зерновій угоді, заявив путін. У кремля є низка вимог.
sputnik.by

Російський диктатор володимир путін після переговорів з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом заявив, що рф не готова так одразу повернутися до участі в зерновій угоді. За словами путіна, Кремль має низку вимог для повернення.

Результати переговорів Ердогана та путіна опублікували російські ЗМІ.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

Зокрема, путін заявив, що росію нібито змусили вийти із «зернової угоди», а західні країни продовжують блокувати виконання зобов'язань щодо росії в цій угоді.

Також, за словами путіна, поки рф забезпечувала безпеку по зерновому коридору, інша сторона «використовувала гуманітарні коридори для терористичних атак».

При цьому путін припустив, що росія начебто буде готова розглянути можливість реанімувати зернову угоду одразу після виконання всіх домовленостей. Зокрема, уточнив диктатор, лише після зняття обмежень на експорт російської агропродукції.

«Росія повернеться в зернову угоду протягом кількох днів після виконання всіх своїх вимог», – заявив російський президент.

Нагадаємо, в Сочі сьогодні, 4 вересня, відбулася зустріч президентів Туреччини та росії Реджепа Тайіпа Ердогана та володимира путіна. При цьому путін на початку зустрічі заявив, що рф готова до переговорів щодо зернової угоди.

1 вересня генсек ООН направив Кремлю пропозиції щодо поновлення зернової угоди.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба припускав, що у президента Туреччини найбільше шансів вплинути на путіна у питанні відновлення зернової угоди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: