Україна почала експортувати зерно через порти Хорватії

Читать на русском
Україна почала використовувати ще один шлях експорту зерна – продукція транспортуватиметься до інших країн через порти Хорватії.
Фото: porttechnology.org

Україна почала використовувати ще один шлях експорту зерна – продукція транспортуватиметься до інших країн через порти Хорватії.

Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко під час двосторонньої зустрічі з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем, її цитує пресслужба Мінекономіки.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

«Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякую за таку можливість. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже популярний», – сказала міністерка.

Свириденко заявила, що Україна готова розвивати цей маршрут та розширювати обсяги експорту.

«Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут відіграватиме важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами та після війни», - підсумувала чиновниця.

Нагадаємо, нещодавно у ЄС повідомили про готовність експортувати майже все українське зерно.

Раніше повідомлялося, що уряд Румунії планує вдвічі збільшити пропускну спроможність своїх маршрутів для транзиту зерна з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: