Зеленський зідзвонився з прем'єром Ізраїлю: які теми обговорили

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Сторони обговорили проблеми українських біженців та ситуацію навколо прибуття паломників-хасидів до Умані.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

Під час розмови Зеленський подякував Нетаньягу за надання притулку громадянам України, які виїхали до Ізраїлю після початку повномасштабного вторгнення.

При цьому президент порушив питання збільшення кількості відмов українським біженцям у в'їзді до Ізраїлю та наголосив на необхідності виправлення цієї ситуації.

Сторони обговорили шляхи підтримки України з боку Ізраїлю, а також ситуацію навколо прибуття паломників-хасидів до Умані для святкування єврейського Нового року – Рош га-Шана.

«За оцінками ізраїльської сторони, цього року до Умані можуть прибути близько 50 тисяч паломників-хасидів. Було відзначено, що зараз у місцях паломництва в Умані бомбосховища можуть вмістити лише близько 11 тисяч осіб. При цьому в умовах повномасштабної агресії росії паломництво цього року супроводжуватиметься високими ризиками безпеки», – йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим Зеленський та Нетаньягу обговорили можливість відправлення до місць паломництва додаткових сил поліції Ізраїлю.

Нагадаємо, на свято Рош ха-Шана до Умані, яке цього року відбувається з 15 по 17 вересня, вже почали прибувати перші паломники-хасиди. На сьогодні прибуло вже близько 2 тисяч хасидів.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю пояснив, чому його країна утримується від постачання озброєння в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: