До Умані почали прибувати перші паломники з Ізраїлю: названа кількість

Читать на русском
На свято Рош га-Шана до Умані вже почали прибувати перші паломники хасиди. Основна частина прибуде після 10 вересня.
Фото ОЄОУ

На свято Рош га-Шана до Умані, яке цього року проходить з 15 по 17 вересня, вже почали прибувати перші паломники хасиди.

Про це повідомили у Об'єднаній єврейській общині України.

Хасиди в Умані: скільки паломників щорічно приїжджають в УкраїнуСкільки паломників щорічно приїжджають в Україну на святкування єврейського нового року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Так, на сьогодні прибуло вже близько 2 тисяч хасидів. Основна їхня кількість почне прибувати з 10 вересня. Загалом до Умані на Черкащині цього року очікується прибуття понад 30 тисяч паломників-хасидів. Про це повідомляла Державна служба України з етнополітики та свободи совісті.

Начальник Черкаської ОДА Ігор Табурець розповідав, що з метою забезпечення безпеки місцевих мешканців та приїжджих у місті з 11 по 21 вересня буде запроваджено особливий режим в'їзду, виїзду та пересування. У районі паломництва діятимуть заборони на продаж та використання певних груп товарів.

Нагадаємо, Черкаська ОВА рекомендувала хасидам утриматися від відвідування Умані через війну в Україні. Пізніше влада Умані розповіла, як готується до приїзду хасидів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: