Ізраїль передав українським захисникам ліки на 100 млн грн

Читать на русском
Ізраїль передав Збройним силам України декілька тонн ліків на 100 мільйонів гривень як гуманітарну допомогу.
novynarnia.com

Ізраїль передав Збройним силам України декілька тонн ліків на 100 мільйонів гривень як гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє урядовий портал.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

Відзначають, що збір коштів було організовано за запитом ЗСУ. За декілька місяців необхідну суму накопичили і придбали медикаменти для українських воїнів.

Закупки допомогли організувати Міністерство охорони здоровʼя, Міністерство закордонних справ, Міноборони України, ЗСУ, Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю, посольство Ізраїлю в Україні та інші партнери. Відтак ЗСУ передали найважливіші медикаменти, що допоможуть зберегти здоров’я і життя бійців.

«Ми продовжуємо допомагати Україні у цей важкий час, тож на прохання української сторони були зібрані кошти й організована передача гуманітарної допомоги. Плануємо подальшу співпрацю між нашими країнами», – зазначив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський.

Нагадаємо, на конференції послів, яка відбулася на початку серпня, обговорювали тему виключення Ізраїлю з формату «Рамштайн». Україна вважає, що інформація, яка обговорюється з Ізраїлем на зустрічах, може потрапити в розпорядження рф.

Раніше МЗС Ізраїлю викликало українського посла через звинувачення у проросійській позиції. Також прем'єр-міністр Ізраїлю пояснив, чому його країна утримується від постачання озброєння в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: