Стало відомо, кого Залужний призначив керівником Львівського військкомату

Читать на русском
Начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки призначено заступника командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, полковника Дениса Чаюка.
facebook.com/lvivobltck

Новим головою Львівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки призначений Денис Чаюк. Він є Героєм України та має нагороди, брав участь в АТО/ООС, а початок повномасштабної війни зустрів на полігоні.

Про це пресслужба Львівського обласного військкомату повідомляє у Фейсбуці.

«Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України генералом Валерієм Залужним було призначено начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки - полковника Дениса Чаюка», - йдеться у повідомленні.

Скільки звань «Герой України» присвоїв Зеленський за час повномасштабної війниНайбільше звань Герой України Зеленський присвоїв у березні 2022 року. Динаміка під час війни – на інфографіці.

Як відомо, полковник Денис Чаюк виконував бойові завдання під час проведення АТО та ООС на сході України. Брав участь у боях за Луганський аеропорт і м. Дебальцеве Донецької області.

Повномасштабне вторгнення росії військовий зустрів на одному з полігонів Дніпропетровської області.

Наступного дня, 25 лютого, батальйонна тактична група під його командуванням закріпилася на північних околицях Мелітополя Запорізької області. Бійці пройшли понад 200 кілометрів і дві доби стримували просування ворожих колон у напрямку Запоріжжя – у цей час із міста відходили підрозділи Національної гвардії України.

Згодом батальйонна тактична група Чаюка відійшла спочатку на лінію оборони Василівка – Токмак, через дві доби – на лінію Кам'янське – Оріхів, де також стримували натиск росіян.

22 березня під час визволення села Малинівка Пологівського району Запорізької області Денис Чаюк отримав поранення від гранати. Лікарі дістали з його ноги 18 осколків.

25 квітня 2022 року у щоденному зверненні президент повідомив про присвоєння Чаюку звання Героя України за особисту мужність та результативність у боях з окупантами, знищення техніки й живої сили ворога.

Нагадаємо, 17 серпня Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів.

Напередодні у зверненні прокоментував перевірки та цифровізацію роботи ВЛК.

Також у РНБО розповіли, чи вплинули на мобілізацію випадки корупції у військкоматах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: