Данілов розповів, чи вплинули на мобілізацію випадки корупції у військкоматах

Читать на русском
Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, як зараз відбувається мобілізація та чи виконуються норми.
фото Радіо Свобода

Випадки викриття військкомів на хабарництві не вплинули на кількість мобілізованих в Україні. Військові набирають рівно стільки призовників, скільки потрібно армії.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв'ю NV.

Зеленський відповів на питання про можливе посилення мобілізації в УкраїніРішення про можливе посилення мобілізації ухвалюватиметься після кадрових перестановок у структурі територіальних центрів комплектування, повідомив президент Володимир Зеленський.

За його словами, мобілізація, яку президент України оголосив ще 24 лютого минулого року, триває і зараз військові «беруть собі стільки (мобілізованих – ред.), скільки потрібно». Ті плани, які оголошували військові для своїх потреб, виконуються.

Також секретар РНБО зазначив, що часті випадки викриття військкомів на хабарництві не вплинули на кількість мобілізованих.

«Щодня вранці, коли я вирушаю на роботу, бачу чергу в одному з центрів набору до армії, що знаходиться поряд. У нас немає такого, що це якийсь процес (мобілізація – ред.), про який треба так голосно всім розповідати. Чи є якісь проблеми? Ну, так, звичайно, є, як у будь-якої справи. Але це не є максимально критичним», – пояснив Данілов.

При цьому він додав, що наразі немає необхідності одночасно набирати до армії 300 тисяч осіб.

Нагадаємо, після перевірок ТЦК президенту Володимиру Зеленському на засіданні РНБО доповіли про виявлені випадки корупції. Він наказав звільнити всіх обласних військкомів.

До цього був гучний скандал із одеським військкомом Євгеном Борисовим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: