Правоохоронці проводять масштабні обшуки у військкоматах та ВЛК по всій країні

Читать на русском
У всіх регіонах країни одночасно проводиться понад 200 обшуків у приміщеннях військкоматів, а також військово-лікарських та медико-соціальних експертних комісій. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.
Фото: gp.gov.ua

У всіх регіонах країни одночасно проводиться понад 200 обшуків у приміщеннях військкоматів, а також військово-лікарських та медико-соціальних експертних комісій.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

У Зеленського пояснили рішення звільнити голів ТЦК і розповіли, що чекає на військкомів даліЗвільнення обласних військкомів потрібне для того, щоб лояльність суспільства до процесу мобілізації не знизилася до нуля. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Наголошується, що правоохоронці виявили масштабні корупційні схеми майже в усіх областях.

«Попередні дані свідчать про ймовірну причетність до них посадових осіб військкоматів, ВЛК та МСЕК. Наразі проводяться понад 200 одночасних обшуків у всіх регіонах країни у приміщеннях ТЦК, МСЕК та ВЛК», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, в обмін на хабар службовці допомагали громадянам оформляти інвалідність або визнавати їх тимчасово непридатними до служби. Такі дії допомагали чоловікам призовного віку уникати військової служби.

За кожним фактом розпочато кримінальні провадження, у тому числі щодо зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 КК України).

Нагадаємо, 17 серпня президент Володимир Зеленський підписав указ про набуття чинності рішення РНБО про звільнення керівників обласних ТЦК (колишніх військкоматів).

Раніше у ДБР назвали кількість справ, відкритих за фактами зловживання військкомів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: