Обшуки у військкоматах та ВЛК: у поліції повідомили деталі

Читать на русском
У рамках обшуків у військкоматах та ВЛК поліція вилучила понад 10 тисяч медичних справ. Перевірятиметься законність видачі довідок.
Офіс генпрокурора

Правоохоронці провели понад 200 обшуків у територіальних центрах комплектування та військово-лікарських комісіях. Було вилучено понад 10 тисяч особистих медичних справ.

Про це повідомляє пресслужба МВС у середу, 23 серпня.

Військкомати отримають доступ до всіх держреєстрів – РезніковЗ середини осіні у розпорядженні військкоматів буде інформація реєстрів Мін'юсту, МВС, ЦВК та Прикордонної служби.

Як повідомляється, слідчі дії проводились у медико-соціальних експертних комісіях, військово-лікарських комісіях, військкоматах та за місцем проживання осіб, причетних до корупційних схем.

Поліцейські вилучили понад 10 000 особистих медичних справ, журнали реєстрації осіб, які пройшли та проходять комісії.

У МВС уточнили, що Підставою проведення комплексних заходів стали виявлені поліцейськими масштабні корупційні схеми, до організації яких причетні службові особ. За винагороду фігуранти проваджень допомагали громадянам з оформленням групи інвалідності чи визнанням їх тимчасово непридатними до служби.

«Усі вилучені матеріали будуть ретельно проаналізовані та перевірена законність їх одержання. Також діям службовців та цивільних осіб, які стали псевдохворими або отримали псевдоінвалідність, буде надано правову кваліфікацію», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, після гучних скандалів у ТЦК президент України Володимир Зеленський наказав звільнити всіх обласних військкомів. До цього в ТЦК пройшли масові перевірки.

22 серпня стало відомо, що правоохоронці проводять масштабні обшуки у військкоматах та ВЛК по всій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: