СБУ викрила ще чотирьох військкомів, які заробляли на ухилянтах

Читать на русском
У Києві, Одесі та Харківській області викрили чотирьох військових чиновників, які допомагали ухилянтам уникнути призову і втекти за кордон.
ssu.gov.ua

У Києві, Одесі та Харківській області викрили чотирьох військових чиновників, які допомагали ухилянтам уникнути призову і втекти за кордон.

Про це йдеться у Telegram-каналі Служби безпеки України.

Спецслужба викрила військових чиновників, які за хабар допомагали військовозобов'язаним ухилитись від мобілізації на підставі фіктивних документів про непридатність до служби. Вартість такої послуги становила до 10 тисяч доларів.

Зокрема, у Києві затримано начальника районного військкомату та голову однієї із столичних військово-лікарських комісій, які продавали фальшиві меддовідки про наявність важких діагнозів.

В Харківській області викрили керівника районного військкомату. Він заробив на ухилянтах більше як 11 мільйонів гривень. Зокрема до своєї незаконної діяльності він залучив ще трьох посадовців місцевої лікарні.

Тим часом в Одесі кіберфахівці СБУ ліквідували корупційну схему, до організації якої причетний секретар місцевої військово-лікарської комісії.

«Разом зі столичною адвокаткою і двома спільниками вони налагодили масштабний збут фальсифікованих документів про непридатність до військової служби. Клієнтів вони підшукували по всій території України й ставили їх на облік до одеського військкомату, щоб «списати» зі служби», – йдеться у дописі.

Усім затриманим загрожує до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці провели понад 200 обшуків у територіальних центрах комплектування та військово-лікарських комісіях. Було вилучено понад 10 тисяч особистих медичних справ.

До слова, після гучних скандалів у ТЦК президент України Володимир Зеленський наказав звільнити всіх обласних військкомів. До цього в ТЦК пройшли масові перевірки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: