Воллес подав у відставку з посади міністра оборони Британії

Читать на русском
Міністр оборони Британії Бен Воллес подав у відставку, як і анонсував минулого місяця. Ріші Сунак прийняв заяву.
Alamy Live News

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес написав прем'єр-міністрові Ріші Сунаку офіційний лист із проханням про відставку.

Про це йдеться на сайті уряду.

У листі Воллес зокрема високо оцінив реакцію британського уряду на вторгнення росії в Україну, а також подякував Сунаку за його роботу.

Сунак прийняв відставку міністра, який «відмінно служив країні» та високо оцінив його «стратегічну далекоглядність».

«Самовідданість і майстерність, з якими ви виконували свої обов'язки міністра оборони, були типовими для вашої віри в державну службу та глибокої прихильності до справи. Ви залишаєте Міністерство оборони та Збройні сили добре підготовленими до майбутнього», – йдеться у відповіді прем'єра.

Воллес анонсував свою відставку з Міністерства оборони ще минулого місяця. ЗМІ вже спрогнозували, хто може замінити його.

Нагадаємо, у травні Бен Воллес говорив, що готовий стати наступником Єнса Столтенберга на посаді генерального секретаря НАТО. Але його кандидатура не отримала достатньої підтримки, і вже у червні він вийшов із гонки.

У липні на полях саміту НАТО Воллес запам'ятався скандальною заявою про «недостатню подяку» України за військову допомогу. Пізніше він заявив, що його слова перекрутили і запевнив, що особисто продовжуватиме підтримувати Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: