Британія поставила Україні в 15 разів більше снарядів, ніж планувала спочатку – Воллес

Читать на русском
За словами глави Міноборони, спочатку Британія планувала передати Україні 16 тисяч артилерійських снарядів, але за останній рік ця кількість збільшилася до 184 тисяч одиниць.
Фото: PA

Уряд Великої Британії надав Збройним силам України у 15 разів більше артилерійських боєприпасів, ніж планувалося рік тому.

Про це заявив міністр оборони країни Бен Воллес, його слова цитує The Guardian.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Він зазначив, що від початку Британія планувала передати Україні 16 тисяч артилерійських снарядів, але за останній рік ця кількість збільшилася до 184 тисяч одиниць.

Крім того, за словами Воллеса, офіційний Лондон «пожертвував значну кількість військового обладнання, інших боєприпасів та нелетальної допомоги».

«І хоча в деяких сферах ми поставили менше, ніж очікувалося, у плані критично важливого озброєння ми перевищили всі плани. Ця зброя допомогла Україні якнайшвидше реагувати на те, як розвиваються події на полі бою. Наприклад, ми доставили артилерійських боєприпасів більш ніж у 15 разів більше, ніж планувалося спочатку», – сказав Воллес.

Нагадаємо, 12 липня стало відомо, що Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги.

Раніше міністр оборони Британії Уоллес підтвердив, що йде з посади. Він також пояснив свої слова про «недостатню подяку» України за військову підтримку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: