ЗМІ спрогнозували, хто може замінити Воллеса на посаді міністра оборони Великої Британії

Читать на русском
Оборонна сфера є однією з найважливіших для прем’єр-міністра Британії Ріші Сунака, зокрема, через війну рф проти України.
telegraf.com.ua

Новим міністром оборони Великої Британії замість Бена Воллеса, який вчора оголосив про наміри піти з посади, може стати чинний керівник британського МЗС Джеймс Клеверлі.

Про це повідомляє видання The Times.

Як зазначає британська газета, з посиланням на власні джерела, оборонна сфера є однією з найважливіших для прем’єр-міністра Британії Ріші Сунака, зокрема, через війну рф проти України, а Клеверлі має досвід у цій сфері завдяки своїй нинішній роботі. Крім того, він є військовим резервістом.

Водночас Міністерство закордонних справ замість Клеверлі може очолити колишня міністерка зовнішньої торгівлі Енн-Марі Тревельян.

Окрім Клеверлі, серед можливих кандидатів на посаду міністра оборони видання називає молодшого міністра безпеки Тома Тугендхата.

Також Міноборони Британії можуть очолити молодший міністр Збройних сил Джеймс Хіппі, головний секретар Міністерства фінансів Джон Глен і лідерка Палати громад Пенні Мордонт.

Нагадаємо, що вчора, 16 липня, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес підтвердив свій намір піти з посади. Брати участь у наступних виборах він не планує.

Раніше Бен Воллес заявив, що він вийшов із гонки за пост генсека НАТО.

Також Воллес пояснив свої слова про «недостатню вдячність» України за військову підтримку.

Окрім цього, нещодавно коаліційний уряд Нідерландів розпався через суперечки щодо міграційної політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: