«Прикре непорозуміння»: Кулеба прокоментував слова Воллеса про «недостатню подяку»

Читать на русском
Заява Воллеса про недостатню подяку з боку українців була прикрим непорозумінням, вважає глава МЗС України. У відносинах України та Британії, як і раніше, все добре.
Reuters/TT News Agency

Заява міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса про недостатню подяку з боку українців була прикрим непорозумінням. У відносинах України та Британії все гаразд, і Україна вдячна кожній країні, яка надала допомогу, незалежно від обсягів.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю журналісту ICTV.

Patriot, боєприпаси та далекобійні ракети: яке озброєння обіцяли Україні на саміті НАТОНову військову допомогу Україні до та під час саміту НАТО пообіцяли майже десять країн. Яке озброєння нададуть – на інфографіці.

«Я думаю, що це було прикре непорозуміння з боку британського міністра. Власне прем'єр-міністр Британії сам спростував слова свого міністра і публічно сказав, що він цінує подяку України, яка регулярно озвучується в різних форматах. Ніхто не має підстав звинувачувати нас у якійсь невдячності. Але правда полягає в тому, що, вибачте, у нас війна. І коли мене запитують колеги, міністри, журналісти іноземні: «Чи достатньо вам передали зброї?». Кажу: «Зброї буде недостатньо рівно стільки, скільки триватиме наш шлях до перемоги. Коли переможемо, тоді я скажу: «Дякую, зброї було достатньо», – заявив Кулеба.

За словами міністра, він не відчуває, що хтось із союзників не цінує подяку України чи її нестачу.

Він також розповів, що на саміті НАТО у Вільнюсі представники України сиділи поряд із представниками Британії: «Прямо там у залі Олексій (Резніков – ред.) з Беном Воллесом домовився про одне військове рішення щодо зброї».

Тож, констатував Кулеба, у України з Британією має все добре, всі рішення приймаються «як треба».

«А те, що там хтось не вважає себе Amazon… Нехай залишається просто великим відкритим для України складом британської зброї. Ми дуже вдячні кожному: країні, яка дала один снаряд та країні, яка дала сто тисяч снарядів», – додав він.

Нагадаємо, на полях саміту НАТО Бен Воллес заявив, що союзники хотіли б бачити більше подяки від України за допомогу. Він також сказав, що «ми не Amazon».

Президент Володимир Зеленський у відповідь сказав, що «просто не знає, як ще нам дякувати».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: