Ігнат розповів, скільки винищувачів потрібно Україні для панування в повітрі

Читать на русском
Україні потрібно 128 винищувачів, щоб замінити старий авіапарк та отримати перевагу у повітрі. Така кількість прописана у візії моделі Повітряних сил ЗСУ, прийнятій ще у 2020 році.
Фото: Повітряні Сили ЗСУ

Україні потрібно 128 винищувачів, щоб замінити старий авіапарк та отримати перевагу у повітрі.

Про це заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Радіо Свобода.

Стало відомо, який український аеродром уже приймав літаки F-16Американські винищувачі F-16 вже сідали на аеродром в Україні, коли наша країна приймала Євро-2012.

За його словами, така кількість прописана у візії моделі Повітряних сил ЗСУ, прийнятій ще у 2020 році.

«На це число ми й спираємось. Зрозуміло, що війна може внести свої корективи, але понад 100 літаків дійсно потрібно, щоб розосередити їх на різних аеродромах, щоб вони реагували на різні виклики, завдавали ударів по різних цілях. І по літаках, і по наземних цілях противника», – заявив представник Повітряних сил.

Ігнат додав, що українські льотчики вже вирушили за кордон для навчання на західних винищувачах. Випускники 2023 року навчатимуться у Британії, а досвідчені пілоти зі стажем пройдуть курс підготовки у Швеції.

«Базова підготовка – це легкомоторний літак західного виробництва, після нього реактивний літак і самостійні польоти вже на F-16. До двох років така програма передбачає, але наші люди можуть дивувати та закінчувати навчання швидше», – резюмував Ігнат.

Нагадаємо, Нідерланди 20 серпня оголосили, що готові надіслати Україні винищувачі F-16. У свою чергу, Данія зможе надати 19 літаків, з них шість - до кінця року.

Раніше у ЗСУ розповіли, як американські F-16 можуть змінити перебіг подій на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: