Ще одна країна НАТО приєднається до навчання українських пілотів на F-16

Читать на русском
Греція приєднається до програми навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у ході спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Греції.
Фото: Shutterstock

Греція приєднається до програми навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у ході спільної пресконференції з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

Стало відомо, який український аеродром уже приймав літаки F-16Американські винищувачі F-16 вже сідали на аеродром в Україні, коли наша країна приймала Євро-2012.

«Сьогодні ми маємо важливий результат для авіаційної коаліції. Греція візьме участь у тренуваннях наших пілотів на F-16. Дякую за цю пропозицію», – сказав Зеленський.

Він додав, що наразі сторони опрацьовують усі деталі цього рішення.

Крім того, уряд Греції приєднався до декларації G7 про гарантії безпеки для України.

«І далі працюватимемо на двосторонньому рівні, щоб зробити формат гарантій безпеки зразком і для інших країн, які потребують дієвих гарантій», – зазначив президент.

Нагадаємо, 19 серпня стало відомо, що українські пілоти, інженери та техніки вже розпочали навчання на американських винищувачах F-16. При цьому до програми навчання також входить навчання з англійської мови.

Нідерланди 20 серпня оголосили, що готові відправити Україні винищувачі F-16. У свою чергу, Данія зможе надати 19 літаків, з них шість - до кінця року.

Раніше у ЗСУ розповіли, як F-16 можуть змінити перебіг подій на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: