Заволодіння на вугіллі для УЗ: організатору повідомили про підозру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру ще одному фігуранту справи про заволодіння коштами на тендері філії УЗ.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру організатору заволодіння 11,8 млн грн коштів філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП повідомили про підозру у заволодінні майном АТ «Укрзалізниця» організатору схеми – контролеру приватної компанії. Таким чином, у справі щодо завдання державній компанії 11,8 млн грн збитків четверо підозрюваних. Іншим трьом учасникам – заступнику керівника філії АТ «Укрзалізниця», керівнику відділу матеріально-технічного забезпечення та керівнику приватної компанії про підозри повідомили у жовтні 2021 року», – інформує відомство.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Владислава Котляренка, який є контролером ТОВ «Коларес-Брокерс». Наразі він є чинним адвокатом, підозрюваний отримав свідоцтво у 2021 році.

У САП якраз зазначили, що підозрюваний є адвокатом. «За дорученням керівника САП та на підставі доказів, зібраних детективами НАБУ, прокурор – процесуальний керівник повідомив про підозру адвокату – контролеру приватної компанії, який у 2018 році організував схему заволодіння грошовими коштами АТ «Укрзалізниця», – повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Артему Мироновичу та ще двом особам. Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства, підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами.

Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн. У цій справі суд заочно взяв під варту директорку ТОВ «Коларес-Брокерс».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: