Замах на заступника голови Податкової: оголошено перші підозри

Читать на русском
Двом чоловікам, які хотіли напасти на чиновника, повідомили про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
фото Офіс генпрокурора

Прокурори повідомили про підозру двом чоловікам у справі про спробу замаху на заступника голови Податкової служби Євгена Сокура. Незабаром їм оберуть запобіжний захід.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

У МВС підтвердили напад на заступника голови Податкової службиМіністр внутрішніх справ Ігор Клименко у п'ятницю, 18 серпня, підтвердив факт замаху та обіцяв подробиці озвучити пізніше.

Так, слідчі Солом'янської окружної прокуратури Києва повідомили про підозру двом чоловікам, які готувалися до заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження громадянину (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 121 КК України).

Як встановило слідство, двоє раніше судимих чоловіків приїхали до Києва для виконання «замовлення» – замах на заступника голови Державної податкової служби Євгена Сокура.

Для цього вони орендували житло неподалік місця проживання Сокура, купили автомобіль і дві бейсбольні бити. Чоловіки таємно стежили за чиновником.

Про плани зловмисників дізналися співробітники Департаменту карного розшуку Національної поліції України.

Правоохоронці розповіли, що в день запланованого нападу двоє чоловіків вичікували чиновника неподалік його будинку. Після того, як Сокура вийшов з під'їзду, зловмисники витягли з сумок бейсбольні бити і почали наближатися до чиновника.

Але напасти їм не вдалося. Чоловіків затримали правоохоронці. Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Також встановлюються замовники замаху на Сокура.

Нагадаємо, першим про замах на заступника голови Податкової Євгена Сокура повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вранці у п'ятницю, 18 серпня.

Вдень цю інформацію підтвердив голова МВС Ігор Клименко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: