Ексвласнику «Альфа-банку» Фрідману повідомили підозру у відмиванні коштів

Читать на русском
Власником опосередкованої частки українського «Альфа-банку» був російський бізнесмен Михайло Фрідман, який підозрюється в відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом.
finbalance.com.ua

Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману щодо відмивання 100 млн гривень через колишній «Альфа-банк».

Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки.

Як за час повномасштабної війни змінилися статки російських мільярдерівАктиви більшості російських мільярдерів зменшилися під час повномасштабної війни. У кого і скільки – на інфографіці.

У повідомленні БЕБ не вказується ім’я фігуранта справи, проте зазначається, що він володів третиною націоналізованого у липні банку, а також має громадянство країни-агресора та Ізраїлю. З цього опису зрозуміло, що мова може йти тільки про Фрідмана.

«Складено повідомлення про підозру російському олігарху – колишньому бенефіціарному власнику українського банку, який входив в топ-5 за розміром власного капіталу в Україні», – йдеться в повідомленні.

Фрідман підозрюється в легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом, у сумі 1,2 млн доларів та 1,93 млн євро (близько 100 млн грн в еквіваленті), вчиненої організованою групою осіб та умисному ухиленні від сплати податків у розмірі 18 млн грн службовими особами наразі державного «Сенс Банку» (раніше – «Альфа-Банк Україна»).

Найближчим часом БЕБ спільно з ОГП направить запит про міжнародну правову допомогу, адресовану компетентним органам Сполученого королівства Британії та Північної Ірландії, з метою вручення олігарху письмового повідомлення про підозру, клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що напередодні США ввели санкції проти чотирьох російських мільярдерів, серед яких є Фрідман.

Також стало відомо, що бізнес деяких олігархів, які допомагають ВПК росії, досі не конфісковано в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: