Колишньому нардепу від БПП повідомили про підозру: деталі (оновлено)

Читать на русском
Колишній депутат отримав підозру за допомогу у маніпулюваннях на фондовій біржі та незаконному збагаченні.
Руслан Демчакagropolit.com

Офіс Генпрокурора повідомив про підозру народному депутату VІІІ скликання за допомогу у маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора 8 серпня.

Нардепа Гунька викрили «на гарячому»Антикорупційні органи правопорядку викрили на корупційних діях чинного члена парламенту від пропрезидентської фракції.

За даними слідства, народний депутат, обіймаючи посаду заступника голови Комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності щодо попередньої змови з директорами двох приватних підприємств, виступив посібником у маніпулюванні на фондовій біржі учасникам фондового ринку.

У такий спосіб він незаконно збагатився на 20 млн. грн.

Крім того, колишній нардеп здійснив фінансові операції із коштами, отриманими злочинним шляхом. Згодом він намагався приховати ці гроші.

«Викрита незаконна схема пов’язана зі штучним укладанням циклічних біржових угод з метою отримання заздалегідь визначеними особами інвестиційного доходу, є маніпулюванням на фондовому ринку та спрямована на введення в легальний оборот грошових коштів невідомого походження», – сказано в повідомленні.

Такі кошти надалі використовувалися національними громадськими діячами та відображалися в їх деклараціях майнового стану осіб.

Зазначимо, прокурори не називають ім'я колишнього нардепа, але «Слово і діло» зі своїх джерел дізналося, що підозрюваний – депутат БПП Руслан Демчак.

Справу розслідують за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 222-1, ч. 3 ст. 209 КК України.

Сам Демчак на своїй сторінці у Facebook стверджує, що не отримував жодних документів, у тому числі й повідомлень про підозру, ні від Офісу генерального прокурора, ні від інших органів.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили «на гарячому» народного депутата України Анатолія Гунька. Також сьогодні стало відомо, що скандального нардепа від «Слуги народу» Богдана Торохтія хочуть виключити із фракції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: