Трьом керівникам облгазів Фірташа повідомили про підозру

Читать на русском
Керівникам Волиньгазу, Криворізгазу та Чернігівгазу повідомили про підозру у причетності до розкрадання газу з ГТС України.
Фото: БЕБ

Ще трьом керівникам регіональних операторів газотранспортних мереж повідомлено про підозру. Мова про керівників правлінь Волиньгазу, Криворізгазу та Чернігівгазу, які причетні до розкрадання газу з ГТС України.

Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

«За даними слідства, підсанкційний бізнесмен організував схему заволодіння природним газом. Для цього він залучив регіональних операторів газотранспортних мереж – облгази, а також інші підконтрольні суб'єкти господарювання, на які виводилися кошти, отримані за розподіл природного газу на території областей України. Організована група здійснювала несанкціонований відбір блакитного палива, яке було у газотранспортній системі та належало державі», – розповіли у прокуратурі.

Згідно із судово-економічною експертизою, підозрювані протягом 2021 року завдали державі понад 4,2 млрд грн збитків

Чиновникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У СБУ зазначили, що загалом оголошено про підозру вже 11 керівникам окремих облгазів та чотирьом функціонерам фінансово-промислової групи Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, у травні олігарху Дмитру Фірташу та топ-менеджерам його компаній оголосили про підозру. За даними слідства, вони привласнили державний газ на мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: