Зеленський анонсував пакети військової допомоги від двох балканських країн

Читать на русском
Володимир Зеленський під час своєї участі у саміті Україна – Балкани провів переговори з прем'єр-міністрами Хорватії, Північної Македонії та президентом Чорногорії.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський під час своєї участі у саміті «Україна – Балкани» провів переговори з прем'єр-міністрами Хорватії, Північної Македонії та президентом Чорногорії.

Про підсумки цих зустрічей глава держави розповів у своєму Telegram-каналі.

Зеленський повідомив, що на переговорах із хорватським прем'єром Андрієм Пленковичем обговорювалося виділення нового пакету допомоги Збройним силам України.

Сторони також говорили про експорт зерна, зокрема через дунайські та адріатичні порти Хорватії, та гуманітарне розмінування української території.

Північна Македонія також має намір надати Україні новий пакет військової допомоги – Зеленський зазначив, що робота у цьому напрямі вже ведеться.

«Обговорили розвиток оборонної співпраці під час зустрічі із прем'єр-міністром Димитаром Ковачевським. Домовилися координувати кроки на шляху до спільної мети – вступу в ЄС», – розповів український лідер.

А на зустрічі з президентом Чорногорії Яковом Мілатовичем обговорювалася підтримка Формули миру та підготовка до Глобального саміту миру.

Крім того, Зеленський повідомив про приєднання Чорногорії до Декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.

Нагадаємо, 21 серпня український лідер провів зустріч із прем'єр-міністром Болгарії Миколою Денковим. А сьогодні повідомив про переговори із президентом Сербії Олександром Вучичем. Обидві зустрічі відбулися на полях саміту «Україна – Балкани».

Раніше Зеленський підбив підсумки візиту до країн Північної Європи і заявив, що українській владі вдалося досягти важливих домовленостей у ході переговорів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: