Зеленський виступив перед парламентом Данії: головні заяви

Читать на русском
У понеділок, 21 серпня, президент України Володимир Зеленський звернувся до парламенту Королівства Данія.
president.gov.ua

У понеділок, 21 серпня, президент України Володимир Зеленський звернувся до парламенту Королівства Данія.

Відео виступу опублікували на YouTube-каналі Офісу президента.

Під час свого виступу Зеленський наголосив, що усі сусіди російської федерації опиняться під загрозою, якщо Україна не вистоїть.

«Зараз російське зло б'є болем і смертями по українських містах і селах. Але відкрито говорить, що Україною не обмежиться. Потім, після нашої країни вони хочуть понести ці страждання далі у Європу, і далі у світ. І я впевнений, що ви це чуєте з Москви. Всі сусіди росії під загрозою, якщо Україна не вистоїть», – заявив він.

Виступ Президента України Володимира Зеленського перед членами ФолькетингуОфіс Президента України

Президент також зазначив, що міжнародне право не вдасться реанімувати, кожна з демократії світу може стати мішенню. Тому він хоче, щоб партнери почули, побачили та відчули, що Україна вистоїть у цій війні.

Водночас український лідер подякував парламенту Данії за військову допомогу.

«Ми переконані й віримо у те, що солідарність візьме гору, і дозволить нам побороти будь-яку колону, будь-яке оснащення ворога. Коли разом з тобою пліч-о-пліч стільки народів, стільки націй, які справді цінують те, у що ти віриш, це додає нам віри та сили. Я впевнений, що це додасть і всього необхідного оснащення, аби нам захистити не тільки себе. Я від щирого серця і від імені всіх українців дякую Данії за солідарність та підтримку. Дякую за усі види допомоги, які ви надали Україні», – сказав Зеленський.

Зокрема, він виокремив надані системи «Гарпун», CAESAR, Leopard, Bradley, а також оснащення для розмінування. За словами президента, це все зараз служить в обороні свободи та захищає людські життя.

Нагадаємо, що у неділю, 20 серпня, президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською відвідали Королівство Нідерланди. Там сторони домовились про постачання винищувачів F-16.

Згодом Зеленський прибув з візитом до Данії. Під час зустрічі з прем’єр-міністром країни Метте Фредеріксеном стало відомо, шо Україна отримає 19 літаків F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: