Зеленський у зверненні підбив підсумки візиту до країн Північної Європи

Читать на русском
Українська влада досягла важливих домовленостей у ході переговорів із державами Північної Європи. Темі візиту до Нідерландів, Швеції та Данії президент Володимир Зеленський присвятив вечірнє звернення до нації.
Фото: Офіс президента України

Українська влада досягла важливих домовленостей у ході переговорів із державами Північної Європи.

Темі візиту до Нідерландів, Швеції та Данії президент Володимир Зеленський присвятив вечірнє звернення до нації.

«Завершуємо цей візит до держав Північної Європи. Швеція, Нідерланди, Данія. Без перебільшення історичний візит для України», – сказав Глава держави.

Зеленський зазначив, що у всіх трьох країнах говорили про нові пакети оборонної підтримки для ЗСУ, про політичну взаємодію та про Формулу миру. Він також подякував лідерам вищевказаних держав за ухвалені рішення.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • Дуже потрібні домовленості зі Швецією, зокрема оборонні. Вироблятимемо в Україні CV90 – потужні бойові машини. Наші воїни дуже задоволені цими машинами.

  • Нідерланди – як завжди, продуктивно. І на цей раз особливо сильно. 42 літаки F-16 ми можемо отримати для України. Отримаємо. Данія – ще 19 F-16 плюс розширюємо тренування.

  • Наш спільний пріоритет – усіх європейців – щоб усі народи на всіх континентах могли однаково насолоджуватися безпечним життям. Чим більша стабільність у світі, тим більша стабільність і в нашому європейському будинку.

  • Подякував Сполученим Штатам Америки за підтримку нашої свободи та нашої авіаційної коаліції. F-16 – літак, зроблений Сполученими Штатами. Дуже важливо, що Президент Байден, його команда... І особливо зусилля його радника з національної безпеки Саллівана... Обидві партії Конгресу США мільйони-мільйони американців підтримують нас у битві за свободу, за незалежність, за наших людей. Дякую, Америко!

«F-16 будуть в України. Чи не зупиняємося. Додамо ще сили нашій державі», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні президент прибув із офіційним візитом до Греції. Він зазначив, що має намір провести переговори з президентом Греції Катериною Сакелларопулу та прем'єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом. Президент також візьме участь у саміті Україна – Балкани та зустрінеться з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Раніше Зеленський пояснив, що завадило ЗСУ розпочати активний контрнаступ раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: