Зеленський прибув до Нідерландів: обговорюватиме постачання винищувачів

Читать на русском
У неділю, 20 серпня, президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською розпочали візит до Королівства Нідерланди.
president.gov.ua

У неділю, 20 серпня, президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською розпочали візит до Королівства Нідерланди.

Про це глава держави повідомив у Telegram.

«Разом із першою леді й командою прибули до Нідерландів. Попереду як завжди предметні переговори з паном премʼєр-міністром Марком Рютте», – йдеться в повідомленні.

Коаліція для навчання українських пілотів: скільки F-16 у учасниківУкраїна та 11 країн створили коаліцію для навчання українських пілотів. Скільки F-16 у країн-учасниць – на інфографіці.

Зеленський зауважив, що головне питання, яке він порушуватиме під час візиту до Нідерландів – F-16 для України. Також на порядку денному будуть теми глобального саміту миру, Формули миру та притягнення росії до відповідальності.

Нагадаємо, у суботу, 19 серпня, президент України Володимир Зеленський відвідав Швецію. Під час візиту сторони домовилися про виробництво та ремонт БМП CV-90 на території нашої країни. Також того дня глава держави повідомив, що Україна хоче отримати шведські Gripen, які наші пілоти вже випробовують, і він домовлятиметься про отримання літаків.

До слова, напередодні стало відомо, що українські пілоти, інженери та техніки вже розпочали навчання на американських винищувачах F-16. При цьому, до програми навчання також входить навчання з англійської мови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: