Зеленський прибув із візитом до Греції: з ким і про що планує поговорити

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський прибув із офіційним візитом до Греції. Деталі своєї поїздки глава держави розкрив у Telegram.
Фото: Getty Images

У понеділок, 21 серпня, президент Володимир Зеленський прибув із офіційним візитом до Греції.

Деталі своєї поїздки глава держави розкрив у Telegram.

Він зазначив, що має намір провести переговори з президенткою Греції Катериною Сакелларопулу та прем'єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом.

«Порядок денний – все те, що можемо зробити разом для захисту життя людей і свободи в нашому спільному європейському домі», – наголосив Зеленський.

У Греції президент також візьме участь у саміті Україна – Балкани та зустрінеться з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. На зустрічах мають намір обговорити координацію європейської та євроатлантичної інтеграції, оборонну співпрацю та питання безпеки.

Нагадаємо, що 19 серпня Зеленський відвідав із робочим візитом Швецію. Після цього президент разом із дружиною Оленою Зеленською відвідав Королівство Нідерланди. Там сторони домовилися про постачання винищувачів F-16.

Згодом Зеленський прибув із візитом до Данії. Під час зустрічі із прем'єр-міністром країни Метте Фредеріксеном стало відомо, що Україна отримає 19 літаків F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: