Зеленський пояснив, що завадило ЗСУ розпочати активний контрнаступ раніше

Читать на русском
Україна не мала достатньо зброї та іншої техніки, аби починати активний контрнаступ, пояснив президент України Володимир Зеленський.
Фото: president.gov.ua

Українські військові не починали контрнаступ раніше, оскільки в України для цього не було великого обсягу необхідного озброєння і техніки.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції за підсумками переговорів із прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен.

«Наші військові не робили потужних контрнаступальних дій раніше, тому що, чесно, не було з чим. Якщо у вас є дефіцит броньованої техніки, дефіцит танків, все дуже просто. Ви просто втратите людей. Загинуть тисячі людей. Ви пройдете один-два-три-п’ять кілометрів, але ви втратите тисячі людей, які просто загинуть», – сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що за цей час окупанти споруджували укріплення, копали окопи і мінували території.

«Це зрозуміло. Багато укріплень вони зробили ще вісім років тому, я вам скажу відверто. Починаючи із 14-го, 15-го, 16-го років. Вони все це робили, на Донбасі вони це робили. Після того, як окупували частини нашого Донбасу», – розповів він.

Водночас, він додав, що не може критикувати партнерів, адже Україна все ж отримала від них підтримку.

«Тому що сьогодні, як і кожен українець, я отримую підтримку від наших партнерів. І тому я можу бути сьогодні за таку підтримку лише вдячним», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 20 серпня Володимир Зеленський побував із робочим візитом у Данії, де стало відомо, скільки винищувачів F-16 країна отримає Україна.

Водночас, як писали західні ЗМІ, США вважають, що контрнаступ України не досягне ключової мети.

Раніше Зеленський заявив, що контрнаступ просувається складно, але ініціатива в руках України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: