Зеленський зустрівся з прем'єром Болгарії: обговорювали шляхи для зернового коридору

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 21 серпня, провів зустріч із прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим у межах саміту Україна – Балкани.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 21 серпня, провів зустріч із прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим у межах саміту Україна – Балкани.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Відомо, що глава держави подякував Денкову за всебічну підтримку України в боротьбі з російським агресором, зокрема за нещодавні рішення про надання оборонної підтримки. Сторони обговорили подальшу співпрацю для захисту нашої держави.

Також особливу увагу співрозмовники приділи ситуації в Чорноморському регіоні, зокрема говорили співпрацю чорноморських держав задля гарантування сталої безпеки в морі та функціонування зернового коридору альтернативними шляхами.

«Вдячний Болгарії за засудження одностороннього виходу росії з Чорноморської зернової ініціативи. Україна готова використовувати альтернативні шляхи для зернового коридору. Розраховуємо на підтримку Болгарії в цьому», – заявив Зеленський.

Прем’єр-міністр Болгарії також підтвердив принципову підтримку Кримської платформи, третій саміт якої відбудеться в Києві вже завтра, 23 серпня.

Раніше повідомляли, що президент Сербії Александар Вучич у вівторок, 22 серпня, зустрінеться з Зеленським в Афінах, де відбувається неформальний саміт країн Західних Балкан.

До слова, Зеленський підбив підсумки візиту до країн Північної Європи та заявив, що українській владі вдалося досягти важливих домовленостей у ході переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: