Україна почала використовувати американські касетні боєприпаси – WP

Читать на русском
За даними журналістів, українські сили використовують касетні снаряди на південному сході країни, щоб зруйнувати добре укріплені російські позиції.
Фото: Alamy

Збройні сили України почали застосовувати проти російських військ касетні боєприпаси, передані США.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на неназвані джерела.

Постачання Україні касетних боєприпасів: як відреагували союзники та ворогиБільшість союзників України не схвалює передачу касетних боєприпасів від США. Недружньо налаштовані країни, зрозуміло, також проти.

За даними журналістів, українські сили використовують касетні снаряди на південному сході країни, щоб зруйнувати добре укріплені російські позиції.

«Український чиновник повідомив The Washington Post, що боєприпаси були випущені по російських позиціях, щоб знищити траншеї, які уповільнюють рух українських сил. Чиновник говорив на умовах анонімності, щоб розповісти про делікатні моменти операції», – йдеться у публікації.

Очікується, що окрім російських позицій на південному сході України касетні боєприпаси також будуть застосовуватись у районі міста Бахмут.

Нагадаємо, США оголосили про передачу Україні касетних боєприпасів 7 липня. The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байден зазначили, що це стане тимчасовим кроком.

Раніше ми розповідали, які країни не приєдналися до Конвенції щодо заборони касетних боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: