Україна передала США перший звіт щодо застосування касетних боєприпасів – CNN

Читать на русском
Україна передала Пентагону звіт щодо використання касетних боєприпасів. Там є інформація про кількість випущених снарядів та знищених російських цілей.
AP photo by Evgeniy Maloletka

Україна надала Пентагону перший звіт щодо використання американських касетних боєприпасів у ході війни з росією.

Про це CNN повідомив український урядовець.

Конвенція про заборону касетних боєприпасів: які країни не приєдналисяКонвенцію про заборону касетних боєприпасів ратифікували 111 держав, не ратифікували – 71. Більше – на інфографіці.

За його словами, інформація, передана Міністерству оборони США, включала кількість використаних снарядів та знищених російських цілей. Цифри він назвати відмовився.

Звіт був умовою США у рамках угоди про відправку в Україну артилерійських снарядів із касетними бомбами, відомими як DPICM. Пентагон поки що не коментував цю інформацію.

Нагадаємо, використання касетних боєприпасів заборонено спеціальною конвенцією, яку ратифікували 111 держав. Україна, США та росія не підписували цей документ.

Україна зобов'язалася використати цей спірний вид зброї на війні, дотримуючись п'яти принципів.

Президент Володимир Зеленський назвав передачу Україні касетних боєприпасів питанням справедливості, адже росія постійно застосовує такий вид зброї.

Проте не всі союзники підтримали надання Україні такого виду військової допомоги, більше про їхню позицію – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: