США можуть навчати українських пілотів на F-16 на своїй території – Кірбі

Читать на русском
Для передачі Україні винищувачів F-16 потрібно навчити пілотів, розгорнути інфраструктуру, налагодити обслуговування, але США кажуть, що допомагають союзникам прискорити процес.
Фото: Susan Walsh

Сполучені Штати Америки можуть провести навчання українських пілотів на винищувачах F-16, якщо тренування не організують країни Європи.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент «Голосу Америки» Джефф Селдін у Twitter.

США відкриті для навчання українських пілотів на винищувачах F-16 на своїй території. Це може відбутися, якщо будуть вичерпані можливості для тренувань у Європі.

На озброєнні яких країн є винищувачі F-16Американські винищувачі F-16 є на озброєнні 25 країн і ще три країни чекають на постачання. Найбільше літаків, звісно, у США.

«США відкриті для навчання українських пілотів, якщо європейські партнери не мають для цього можливості», – наводить кореспондент слова Кірбі.

Проте офіційні особи попередили, що процес складний і займе певний час.

«До появи реактивних літаків в Україні та їх інтеграції у повітряний флот пройде певний час. І йдеться не лише про функцію передачі авіаційних платформ. Але, як уже згадувалося, і про відповідну підготовку пілотів, а також про налагодження всіх зусиль з технічного обслуговування, матеріально-технічного забезпечення та підтримки», – зауважив Джон Кірбі.

Він пояснив, що це означає необхідність проведення довготривалої роботи.

«Але президент Байден налаштований виконати цю обіцянку Україні. І в межах цього ми працюємо з нашими європейськими партнерами», – підкреслив посадовець.

Також він наголосив, що підтримка Україні надаватиметься «стільки, скільки буде потрібно».

Раніше повідомлялося, що навчання українських пілотів на F-16 може затягтися до наступного літа.

Також колишній генерал НАТО пояснив, чому Захід зволікає із передачею Україні винищувачів F-16.

Нагадаємо, Байден «дав зелене світло» західним партнерам на навчання українських пілотів на F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: